Yleistä

Lehtilahjat netissä 2021

Lehtilahjat

Lehtien lukeminen on mitä parhainta ajankulua! Lehtitilaus sopii lahjaksi melkein kenelle tahansa. Lue alta lisää siitä, miten voit tilata lehden lahjaksi.

Miksi kannattaa tilata lehti lahjaksi?

On muitakin syitä antaa lehti lahjaksi kuin se, ettei nyt sattunut keksimään muuta. Lehtien lukeminen rentouttaa, sivistää ja antaa muuta ajateltavaa. Lehdessä saattaa olla sarjakuvia tai vitsejä, mitkä tuovat hymyn huulille. Lehdessä saattaa olla myös ristikoita ja sudokuja, joiden täyttäminen on hyvää aivojumppaa. 

Lehden saapumispäivää odotetaan usein innolla. Kun lehden parissa on vietetty pari tuntia, voi se lähteä kiertoon. Lehteä saatetaan kierrättää useilla sukulaisilla ja tuttavilla, ennen kuin se päätyy työpaikalle, kampaajalle tai vanhainkotiin – ja lopulta paperinkeräyslaatikkoon. 

Milloin on hyvä antaa lehtilahja?

Voit antaa lehtilahjan koska tahansa. Voit hemmotella sillä ystävääsi ystävänpäivänä tai naistenpäivänä. Äitisi tai anoppisi ilahtuu äitienpäivälahjaksi saadusta lehtitilauksesta. Lehti sopii myös puolison nimi- tai syntymäpäivälahjaksi. Joulun alla voit tilata lehtiä vaikka kaikille läheisillesi, mutta muista, että pieni lapsi haluaa saada jotain heti eikä vasta seuraavana ilmestymispäivänä. Voitkin kääriä pakettiin lehden viimeisimmän numeron tai esimerkiksi karkkipussin. Voit vaikka laskea, kuinka monta päivää Aku Ankan tai vastaavan lehden ilmestymiseen on, ja laittaa karkkipussiin yhtä monta karamellia. 

Lehtitilauksen kaupanpäälliset

Lehti

Tilaa lahjalehdet netistä, niin pääset valitsemaan sopivat lehdet suuresta valikoimasta. Voit vaikuttaa myös siihen, millaisen kaupanpäällisen lehtilahjan saaja tai sinä itse saat. Tarkasta, voitko tilata kaupanpäällisen itsellesi, vai meneekö se aina samaan osoitteeseen kuin lehtikin.

Lehtitilaus saattaa maksaa vain 15–30 euroa, mutta sen mukana olevan kaupanpäällisen arvo voi olla monta kertaa suurempi. Lehtitilauksien kaupanpäälliset ovat esimerkiksi monen kymmenen euron arvoisia sykemittareita, nimekkään suunnittelijan asusteita, laadukkaita pyyhesettejä tai tasokkaita keittiöveitsiä. Voit antaa kaupanpäällisen lahjaksi jollekin toiselle, tai nauttia siitä itse.  

Lehti lahjaksi miehelle

Miehelle sopivia lehtiä ovat esimerkiksi Aku Ankka, Tiede, Valitut Palat, Mondo (jos mies on kiinnostunut matkustelemisesta) sekä autolehdet. Mikäli mies on kiinnostunut metsästämisestä, vaeltamisesta tai kalastamisesta, löydät netistä useita sopivia lehtiä. Pyöräilyn harrastajille on omat lehtensä, samoin koiraihmisille. Mikäli mies on kiinnostunut ajankohtaisista asioista, voisi hänelle sopia myös jokin sanomalehti, kuten Helsingin Sanomat tai Lauttakylä lehti

Lehti lahjaksi naiselle

Naistenlehtien valikoima on runsas! Me Naiset ja Anna ovat varmoja valintoja. Jos äitisi, mummosi tai ystävättäresi on kiinnostunut julkkisjuoruista, tilaa Seiska. Seura ja Apu sopivat moneen makuun. Vanhemmalle naiselle sopii esimerkiksi Eeva.

Mikäli lahjansaaja on kiinnostunut ruoanlaitosta ja leipomisesta, pääset valitsemaan toinen toistaan ihanampien lehtien joukosta. Myös sisustuslehtiä on joka lähtöön. Käsityöharrastajatkin on huomioitu. Joogaajille ja ketoilijoillekin on omia lehtiä. 

Lehti lahjaksi lapselle

Lapselle voi tilata muitakin lehtiä kuin Aku Ankan tai Koululaisen. Pitääkö lapsi kissoista? Siinä tapauksessa jokin kissalehti voisi ilahduttaa. Hevoshulluille on suunnattu useitakin laadukkaita lehtiä. Joissain lehdissä kerrotaan laajemmin erilaisista eläimistä. Myös askarteluohjeita sisältävät lehdet voisivat kiinnostaa lasta. 

Lehti lahjaksi nuorelle 

Nuoret

Ennen kuin tilaat lehden lahjaksi nuorelle, mieti hänen nykyisiä kiinnostuksen kohteitaan. Vaikka hän olisi ollut kiinnostunut hevosista vielä pari vuotta sitten, voi heppatyttöily olla jo taakse jäänyttä elämää. Kysele nuoren harrastuksista joko häneltä itseltään tai hänen vanhemmiltaan. Tarjolla on runsas valikoima esimerkiksi musiikkialan lehtiä sekä erilaisiin peleihin keskittyneitä lehtiä, joten löydät varmasti sopivan lehden myös 13–15-vuotiaalle tai sitä vanhemmalle nuorelle. 

Jos Suomessa ei julkaista lehteä, minkä aihepiiri kiinnostaa nuorta, voit tilata lehden ulkomailta. Samalla nuori voi harjoitella esimerkiksi englannin kielen taitoaan.

Mitä jos tilaat ”väärän” lehden eli sellaisen, mikä ei sittenkään kiinnosta nuorta? Tämä ei loppujen lopuksi ole niin suuri virhe, että sitä kannattaisi stressata. Nuori voi ilahtua siitä, että huomaa sinun ajatelleen häntä ja edes yrittäneen tilata jotain, mikä voisi olla kiinnostavaa ja/tai hyödyllistä. Ehkä hän voi lahjoittaa lehdet eteenpäin jollekin muulle. 

Tilaa lehti nyt

Nettikaupoissa on se hyvä puoli, että ne ovat aina auki. Voit tilata lehden lahjaksi vaikka keskellä yötä. 

Et ehkä voi tehdä tilausta kovin montaa kuukautta etukäteen, joten tilaa esimerkiksi joululahjalehdet loka- tai marraskuussa.